Første oppdatering i 2021

Det har gått noen uker siden forrige oppdatering fra meg og grunnen til det er at det har vært en veldig travel start på 2021. Det har heller ikke vært så mye å skrive om om. For at det likevel ikke skal gå for lenge mellom oppdateringene kommer jeg med en kort innlegg til å begynne med.

For min egen del så avsluttet investeringene mine i uranium 2020 svært godt. Totalt for året 2020 gikk posisjonene mine i uranium opp rundt 100 %. (Noe jeg er svært fornøyd med gitt volatiliteten vi opplevde i løpet av året. Jeg skrev litt om denne volatiliteten i dette innlegget). I starten av 2021 fortsatte den positive trenden i rundt to uker, før posisjonene falt noe tilbake de siste to ukene frem til i dag. Dette er forståelig da vi ikke kan forvente at selskapene bare skal gå rett opp uten nyheter. Nå sitter vi egentlig og venter på at en av triggerne i markedet skal utløses. De to største uranuimselskapene i verden (Kazatomprom og Cameco) har begge planer om å kjøpe uranium i spotmarkedet i 2021. De har begge fått redusert kapasiteten sin i 2020 og 2021 på grunn av Covid-19 og må finne pund andre steder for å være sikre på å levere på kontraktene sine. Det blir spennende å se om de klarer å få kjøpt inn det de ønsker rundt dagens spotpris på 30 dollar, eller om de må tilby en høyere pris for å få volumet de ønsker. (Til nå er volumene omsatt i spotmarkedet så lave at vi ikke tror selskapene har begynt å kjøpe ennå). Det blir spennende når vi kommer til februar og mars.

Jeg har planer om å komme med mer oppdateringer om en uke eller to når det er mer å dele, men det skader ikke å dele litt av det jeg gjør nå. Det kan jeg avsløre er minst mulig. Jeg følger med på nyhetsstrømmen, tester hypotesen min, og ser litt på andre muligheter i offshoremarkedet for nye investeringer. Utenom det så gjør jeg ingenting. For en spekulant kan dette av og til være det smarteste en gjør. Jesse Livermore er en person som ofte er referert i slike tilfeller.

Vi har alltid tilnærmingen at vi bør jobbe mest mulig, men av og til kan vi ende opp med gjøre mer skade enn nytte. Spesielt hvis det skjer lite, en begynner å kjede seg, eller en opplever stress rundt seg.

Med mye å gjøre på jobb, og en 12 uker gammel hundevalp i leiligheten, har jeg for øyeblikket behov for å koble av litt mer enn til vanlig. Dette har jeg gjort med å lese skjønnlitterære bøker som ikke har noe med investeringer å gjøre. Om det har vært Jane Austen eller John Steinbeck har ikke vært så farlig. Det kan selvsagt kobles av på andre måter også og mange gjør dette med videospill, musikk eller filmer. Det viktigste er bare at en fokuserer på noe annet enn hva en jobber med.

Jeg har tidligere også lest biografier om personligheter som John D. Rockefeller, Andrew Carnegie, Cornelius Vanderbilt og John Mackay (The Bonanza King) blant flere. Å se hvordan disse personene har gått fra “Rags to riches” kan fungere som god inspirasjon i hverdagen. Det er selvsagt også en ting eller to en kan lære fra disse personene som en kan anvende i sitt eget liv. Det er likevel viktig å ta høyde for at personene levde i en annen tidsperiode med andre spilleregler, samt at en ikke faller for “survivorship bias.” Det finnes flere personer som har forsøkt det samme, og som har feilet, enn det skrives bøker om.

Leave a Reply